Informatie waar je écht wat aan hebt

Nieuws

Corona-update 24

Meivakantie
Vanaf volgende week is het twee weken meivakantie. Er is een enkele docent die in de meivakantie huiswerk heeft opgegeven. Dat is vast een vergissing. Wij hebben de docenten gevraagd om te checken of ze pas voor 4 mei weer het eerste huiswerk in Magister zetten.

Zomervakantie
Vanochtend was een voorstel van de Onderwijsraad in het nieuws over het verschuiven en eventueel verkorten van de zomervakantie. ‘Hoe staat het Erasmus daarin?’ was de vraag van leerlingen. We kunnen en willen niet op elk voorstel dat in de media gedaan wordt,  reageren. Er is op dit moment nog zoveel onduidelijk, dat wij geen zinvolle afweging van argumenten kunnen maken.

Microsoft Teams
Jullie krijgen morgen een mail met uitleg voor Microsoft Office 365. Een onderdeel daarvan, namelijk videolessen met Microsoft Teams, gaan we gebruiken. Bij de uitleg zit een filmpje met instructie. We willen je vragen om te zorgen dat je de instructies zo hebt gevolgd, dat je vanaf 6 mei startklaar bent om via deze veilige omgeving weer online videolessen te volgen.

We hebben de omgeving van Microsoft Teams zo ingericht, dat alleen docenten en leerlingen met een nieuw Microsoft Erasmusaccount aan een videoles mee kunnen doen. Dit account is strikt persoonlijk. Binnen Teams is precies bekend welke leerling en welke docent aan een les deelnemen. Dat maakt de veiligheid beter, want je zit gewoon alleen met je eigen klasgenoten in een les. Dit betekent ook dat iemand van buiten er niet bij kan.

Geef een reactie