Zo overleefde ik mijn eerste week in quarantaine

Leestijd: 3 minuten

Toen Mark Rutte vorige week aankondigde dat de scholen gingen sluiten, dacht ik maar één ding: f*ck, daar gaat m’n testweek.

Niet dat ik zo hard geleerd had hoor, integendeel, ik had minder dan ooit gedaan. De uiteindelijke ‘schade’? Slechts één mindmap voor kunstgeschiedenis die ik voor niets had gemaakt.

De dag erna, maandag, de eerste quarantainedag, verliep chaotisch. Mijn school gaf weinig informatie en geen enkele leerling wist waar hij aan toe was. Als voorzitter van de leerlingenraad richtte ik ‘Erasmus in quarantaine‘ op: een site waar ik informatie van mijn school over de coronacrisis verzamelde. Het bleek een gouden zet. Binnen 24 uur werd de site maar liefst 6000 keer bezocht.

Die maandagmiddag ging ik met een delegatie van de leerlingenraad praten met de directie. We kregen antwoord op een deel van onze vragen, maar het grootste deel van de tijd moest de directeur ons het ‘dat weten we nog niet’-antwoord verkopen. Frustrerend.

Steeds meer planners kwamen binnen, en mijn agenda raakte overvol. Ik maakte al snel mijn eigen corona-tracksheet in Excel.

Mijn coronaplanner – alle informatie overzichtelijk op één plaats

Dit was een goede keus. Andere leerlingen zagen door de bomen het bos niet meer, maar ik kon lekker aan de slag.

De dagen erop werkte ik gestaag door aan school.

Maar, ik moest mijn conditie ook op peil houden. In eerste instantie leek hardlopen een prima optie. Na drie kilometer hel was die werkelijkheid uit mijn hoofd verdreven: hardlopen is verschrikkelijk.

De workout van twintig minuten op het Insta-account van de sectie gym bood wel uitkomst. De training was goed op niveau en was leuk om mee te doen. Ik heb de training opgenomen, zodat ik hem komende week nog veel vaker kan doen.

Nee, dit is geen bom, dit is een fenomenale uitvinding

Gek genoeg biedt de coronacrisis een hoop voordelen: elke dag lekkere lunch, niet meer reizen, en het belangrijkste, ik houd zeeën van tijd over. Ik heb voor het eerst in maanden weer wat met mijn elektronica gedaan. In vier uurtjes tijd flanste ik dit bedieningspaneel voor het online vergaderprogramma Zoom in elkaar. Deze uitvinding maakt tot op de dag van vandaag mijn leven tijdens videolessen een heel stuk makkelijker. (No worries, over dit geniale dingetje maak ik nog een filmpje voor op mijn YouTube-kanaal.)

Toch blijf ik het gek vinden: ik ben niet ziek, maar ik moet wel in quarantaine. Het liefst zou ik natuurlijk gewoon naar school gaan, normaal sporten en mijn vrienden in real-life zien. De realiteit is helaas dat dit op dit moment niet kan. Ik hoop dat deze situatie zo snel mogelijk voorbij trekt.

Dikke knipoog van mij,
Stach


Advertentie:
Share