Wat vakantie doet met je biologische klok – column #21

Leestijd: 2 minuten

De oplettende lezer had het vorige week ongetwijfeld opgemerkt: er was geen column verschenen! Hoe dat komt? Vorige week was het vakantie. En vakantie doet wat met je biologische klok…

Ken je het gevoel dat je op een dag een heleboel moet doen, maar in plaats van dat je het werk eerlijk verdeelt, je alles uitstelt tot het laatste moment? Ik wel: huiswerk kan prima om 17:00 uur, naar de sportschool in de avond en mijn tas inpakken doe ik morgenochtend wel. Uitstelgedrag.

Terug naar de vakantie. Ik heb zeeën van tijd en stel daarom alle belangrijke dingen uit tot het laatste moment. Op dat moment verlies ik iedere vorm van regelmaat en daar kan je biologische klok niet zo goed tegen. Gevolg: ik weet niet eens meer welke dag het is!

Vorige week zaterdag dacht ik dat het vrijdag was. Laat staan dat ik me kon herinneren dat ik een column moest schrijven voor Weblog van Stach. Zondag, daarentegen, kwam het even in me op, maar ik stelde het uit en beloofde plechtig dat ik het maandag zou doen.

Maandag kwam het er ook niet van.

Ga ik het de volgende keer anders aanpakken? Ga ik een vakantieplanning maken? Absoluut niet! Ik weet hoe planningen werken: ze kosten extra tijd en in de praktijk houd je je er toch nooit aan. Nee, ik blijf een uitsteller. En stiekem ben ik daar best trots op!


Stach Redeker is in het dagelijks leven student, lifehacker en blogger. Geïnspireerd door de lessen Nederlands en door een artikel van Schrijverspunt schrijft hij elke week een column over (super)kleine ergernissen in de samenleving.


Advertentie:
Share