Vreugdevuren Scheveningen en Duindorp

Leestijd: 2 minuten
(c) Stach Redeker

Jaarlijks van 26 t/m 31 december vindt er op het Noorderstrand van Scheveningen de opbouw plaats van het Vreugdevuur Scheveningen.

Dit is een Scheveningse traditie met als inzet om het hoogste vreugdevuur van Nederland te organiseren. Het vreugdevuur wordt op oudejaarsavond rond middernacht middels een vuurwerkshow aangestoken en is gratis te bezoeken. Vanaf de boulevard van Scheveningen heb je een goed uitzicht op dit gigantische vreugdevuur. Dus ga het nieuwe jaar in met een vreugdevuur en vuurwerk.

Ieder jaar strijden Scheveningen (het Noorderstrand) en Duindorp (het Zuiderstrand) om de titel het ‘hoogste vuur’ van Nederland met oud en nieuw. Dit is een jarenlange traditie van generatie op generatie die de gemoederen flink bezig houdt in zowel Scheveningen als Duindorp, maar ook in de rest van Nederland.

Aan het vreugdevuur helpen vele mensen mee van jong tot oud en is het niet voor de strijd dan wel voor de gezelligheid om elkaar weer allemaal te zien. Het vreugdevuur is voor vele Scheveningers een net zo belangrijke traditie als Vlaggetjesdag en voor sommige wel de belangrijkste periode van het jaar!!

– Bron: www.denhaag.com

(c) Stach Redeker

Samen met mijn opa en oma ben ik een paar dagen geleden naar de opbouw van deze brandstapels geweest. Het was heel erg leuk en ik heb mooie foto’s gemaakt…

[advanced_iframe securitykey=”43fb041aadfa8a2d4ccdc3e53ee993a603617fca” src=”https://www.irista.com/gallery/iesca56tnmxr” width=”100%” height=”600″]

~~GELUKKIG 2019 GEWENST!~~


Advertentie:
Share