Verschrikkelijk vershoudfolie – column #4

Leestijd: 2 minuten

Vershoudfolie. Het wondermiddel voor het conserveren van producten? Ik denk het niet! Dit zijn drie redenen waarom ik een hekel heb aan dat spul.

1. Het kleeft

Dit is mijn grootste bezwaar als het gaat om vershoudfolie: ik krijg het niet fatsoenlijk van A naar B. De kleverige, plastic substantie grijpt iedere kans om vast te plakken aan alles behalve het product dat ik wil verpakken. Het gebeurt mij dagelijks: na een scheldkanonnade van twee minuten (omdat ik het niet van de rol af krijg), “klapt” het folie dubbel en kan ik weer opnieuw beginnen.

2. Teveel of te weinig

Verder pak ik nooit precies de juiste hoeveelheid vershoudfolie. Het is in eerste instantie vaak te weinig. Met een beetje draaien en meten, merk ik al gauw dat het écht niet past. Plasticje in de prullenbak, en weer opnieuw afscheuren. De tweede keer pak ik veel te veel natuurlijk, dat lijkt overdreven, maar dan zit ik in elk geval goed.

3. Geen functie

Vershoudfolie is eigenlijk nutteloos. Op internet zijn er meerdere fora te vinden waar men praat over vershoudfolie. Het blijkt dat je veel beter aluminiumfolie kunt gebruiken. Dat heeft hetzelfde effect, maar is makkelijker te gebruiken. Enig nadeel is dat het moeilijker is om vochtige substanties af te dekken, maar dat neem ik graag voor lief.

Kortom: tijd om alle rollen vershoudfolie uit mijn huis te knikkeren. Nooit meer gedoe met kleverige folies, ik teken ervoor! Mijn advies: stap over op bakjes met deksels. Herbruikbaar en daarmee erg duurzaam.

Wie doet er mee?


Stach Redeker is in het dagelijks leven student, lifehacker en blogger. Geïnspireerd door de lessen Nederlands en door een artikel van Schrijverspunt schrijft hij elke week een column over (super)kleine ergernissen in de samenleving. 


Advertentie:
Share