Tweede prijs en de publieksprijs op het literair concours!

Leestijd: < 1 minuut

Gisteren was het literair concours bij ons op school. Je moest verplicht mee doen en ik deed mee in de categorie “Proza – onderbouw”. Ik had een verhaal geschreven over John en Martha. Het verhaal speelde zich af in de goudzoekerstijd. Het thema was: ‘Op zoek naar geluk’.

De jongens uit mijn klas hadden ongelofelijk veel vertrouwen in me. Toen we hoorden dat ik derde plaats niet had, vonden zij dat ik dan de 1e of de 2e moest hebben, terwijl ze mijn verhaal niet eens hadden gelezen. ?

En toen werd ik op het podium geroepen voor mijn tweede prijs. E1E joelde. Ik las mijn verhaal voor en ik kreeg een applaus. Ik was een van de enige die een grappig verhaal had geschreven.

Toen kwamen de prijswinnaars in de andere categorieën. De één was beter dan de ander, maar daar zal ik niet veel over vertellen.

In de tweede pauze mocht je voor de publieksprijs stemmen op één van de kandidaten. En hoewel niet iedereen van E1E op mij had gestemd, want er was ook nog een meisje uit mijn klas, Marlijn, en die had een mooi lied geschreven, was de finale voor de publieksprijs toch nog spannend. Marlijn en ik hadden ongeveer even veel stemmen.

Maar… ik had er toch iets meer! En zo heb ik dus ook de publieksprijs gewonnen! ?

Goede oogst voor die avond: een boekenbon en twee boeken.

Op zoek naar geluk – inzending Stach Redeker <— Bekijk hier mijn inzending!


Advertentie:
Share