Testweek dag 2

Leestijd: 2 minuten

Ik heb een hekel aan mensen die in de laatste vijf minuten weglopen.

Onze testen duren 100 minuten. Dit betekent dat een leerling, als deze klaar is, na de eerste 50 minuten het lokaal mag verlaten. Om de rust in het lokaal te bewaren, mag er tijdens de laatste 15 minuten niemand meer weg.

Vooral die laatste regel wordt niet gehandhaafd door surveillanten en leerlingen zijn hem massaal ‘vergeten’…

Zo ook bij mijn eerste toets Frans. De toets bestond uit diverse leesteksten en 29 vragen. Tijd was niet je beste vriend: in de laatste twee minuten schreef ik het antwoord op vraag 29 op. Het is super irritant als juist tijdens de laatste loodjes iedereen gaat bewegen.

Bij mijn tweede toets, wiskunde D, kwam dit hele probleem niet aan de orde. Iedereen had alle tijd nodig om de ingewikkelde opgaven te maken. Ik weet zeker dat mijn docent niet blij wordt als ze mijn 10 (!) kantjes moet nakijken: ik ben begonnen bij vraag 6, toen heb ik 7 gemaakt. 8 sloeg ik over, 9 maakte ik wel. Daarna vraag 1 en 2. 3 sloeg ik weer over, maar 4 en 5 maakte ik wel. Aan het einde loste ik nog vraag 3 en 8 op.

Kortom: chaos. En dankzij een ernstig tekort aan ruitjesblaadjes werd het niet overzichtelijker.

Al met al denk ik dat ik de test wiskunde D best goed gedaan heb. Er zaten een paar dingetjes in waarvan ik dacht: dit kan nooit kloppen. Een raakvlak aan een bol in het imaginaire stelsel? Of 28 verschillende oplossingen (bleken er toch 10 te zijn)? Maar… de rest van de opgaven heb ik, naar mijn mening, prima gedaan.


Advertentie:
Share