Schaaktoernooitje, da’s toch een…

Leestijd: < 1 minuut

…?, zou men zeggen. Vandaag heb ik weer een grand prix gespeeld. Meestal speel je zo’n toernooi in een groep van zes, maar deze keer had de wedstrijdleiding ineens besloten dat bij ONZE poule er nog wel twee bij konden.

Even een simpel rekensommetje: normaal zijn er drie prijzen, zes deelnemers = 50% kans op een beker. Nu drie bekers, acht deelnemers = 38% kans op een beker.

Ik dacht letterlijk: ‘f***’ (je kunt zelf wel invullen wat daar heeft gestaan).

En de partijen gingen beginnen. Ik dook er meteen in en scoorde de eerste partij meteen een lekkere remise. Totdat ik 3,5 punt had en er nog maar één wedstrijd moest worden gespeeld (ik had er dus al zes partijen opzitten). Die partij was tegen de kampioen, en de kampioen, die had nog geen wedstrijd verloren…

Maar ooit moet er een eerste keer komen! Via het Siciliaans kwamen we uiteindelijk in een gesloten middenspel en met stikmat heb ik gewonnen! 4,5 uit 7!

Helaas was dit alles niet genoeg. Ik eindigde op de vierde plaats, ½ punt minder dan de derde plaats ?.

Toen nog wat vluggertjes met mijn grote vriend Arno, en de dag was alweer afgelopen!

Vluggertjes met Arno


Advertentie:
Share