Release Weblog van Stach versie 5.6 – ‘Migratie’

Leestijd: 2 minuten

Vandaag lanceer ik versie 5.6 van Weblog van Stach. Dit is versie 5.6 en ik noem ‘m Migratie.

De afgelopen paar dagen was ik bezig met de migratie van mijn site. Ik zei de oude host (Ikoula) vaarwel en verplaatste alle bestanden die deze site mogelijk maken, naar de nieuwe host (SiteGround). De servers van SiteGround zijn sneller, beter en veiliger. Dankzij de migratie laden pagina’s op Weblog van Stach gemiddeld twee seconden sneller.

En er zijn meer wijzigingen aan de achterkant, de backend, van de site. Dankzij CloudFlare wordt Weblog van Stach gecachet en extra beveiligd. Cachen betekent: een kopie opslaan. Vanaf vandaag wordt op de servers van CloudFlare een kopie van de site bewaard. Die kopie wordt automatisch aan de bezoekers getoond, zodat bezoekers niet meer contact hoeven te leggen met ‘mijn’ server.

Weblog van Stach wordt vanaf nu gehost in de Eemshaven. De servers van SiteGround staan op Nederlandse bodem. CloudFlare verspreidt mijn site over meer dan 200 datacenters. Dankzij dit zogenaamde Content Delivery Network (CDN) krijgt de bezoeker van Weblog van Stach contact met de dichtbijzijnste server. Concreet betekent dit dat de site ook in bijvoorbeeld Amerika goed te bekijken is.

Tot slot introduceert versie 5.6 emoji (emoticons) in de submenu’s van de header. Deze cosmetische wijziging zorgt voor een vrolijker menu en een nét iets verzorgdere site.

Screenshot van de homepage van versie 5.6

3 januari 2021 – Weblog van Stach 5.6 – Migratie

En hier nog een screenshot van het nieuwe menu:

Het menu bevat nu emoji

Tot slot: het zou kunnen dat versie 5.6 enkele bugs vertoont. Ik werk hard om deze op te lossen. Je mag bugs altijd melden via info@stachredeker.nl.

Bekende bugs:

  • De verzamelpagina’s ‘Arduino’ en ‘DIY/lifehacks’ laden niet goed.
    > Tijdelijk opgelost door code-syntax-highlighter-plugin te deactiveren.


Advertentie:
Share