Release Weblog van Stach versie 5.2.2 – “Bij de tijd”

Leestijd: 2 minuten

Vandaag lanceer ik de nieuwste versie van Weblog van Stach. Dit is versie 5.2.2 en ik noem hem “Bij de tijd“.

Een korte tijd geleden las ik een artikel over een of ander onbelangrijk onderwerp. Ik vond het niet interessant, maar wilde het toch graag uitlezen. Na vijf minuten kwam ik erachter dat ik niet eens op tien procent van het artikel was. Ik dacht: dat nooit meer!

Bij de tijd” focust vooral op het gebruiksgemak van de website. Er zijn twee grote wijzigingen doorgevoerd aan de interface:

  1. Bij elk artikel is de leestijd toegevoegd. De eerste regel van een blogpost gebruik ik om je te vertellen hoe lang je ongeveer over het lezen zult doen. De indicatietijd is gebaseerd op een leestempo van 250 woorden per minuut. Dit is het gemiddelde leestempo van een volwassene.
  2. Op een groot deel van de pagina’s is een vooruitgangsbalk toegevoegd. Deze balk laat je in het rood zien hoeveel je van de pagina hebt bekeken. Eventuele reacties tellen niet mee. De balk is te zien op berichtpagina’s, zoals deze, en op standaardpagina’s, bijvoorbeeld deze. De balk is niet te zien op verzamelpagina’s, zoals de homepage. Tot slot werkt de balk op ieder device en in ieder browser.

Versie 5.2.2 repareerde ook enkele bugs en verwijderde vijf onnodige plugins.

26-6-2019 – Weblog van Stach 5.2.2 – Bij de tijd


Advertentie:
Share