PostNL en ‘op tijd’ is geen goede combinatie – column #15

Leestijd: 2 minuten

Dankzij e-mail en Whatsapp lijkt de grootste Nederlandse postmaatschappij, PostNL, misschien overbodig, maar niets is minder waar! Ik krijg bijna wekelijks te maken met het oranje postbedrijf, omdat ik pakketjes verstuur en ontvang. Over het ontvangen van die pakketjes, wil ik het vandaag even hebben…

PostNL heeft een mooie app gebouwd waar je de status van jouw pakketjes kunt traceren. Dat is natuurlijk een prachtig idee, maar dan moet het wel werken…

Dit pakket bijvoorbeeld. Een paar weken geleden kreeg ik de melding ‘dat uw pakket vandaag tussen 10:25 en 12:25 uur wordt bezorgd’. Ik had geen zin om het pakketje te missen, of de buren met een pakketje op te zadelen, dus bleef ik thuis. Vol verwachting keek ik uit mijn raam. 10:00 uur… 11:00 uur… de tijd verstrijkt tergend langzaam…

Om 12:00 uur zie ik een wit busje van PostNL op de hoek van de straat staan. De bezorger stapt uit de auto en gaat vrolijk een sigaretje roken. Met mijn verrekijker overzie ik de situatie. Na het sigaretje stapt de bezorger weer in de auto en rijdt de bezorger de straat uit. Zonder mijn pakketje te hebben bezorgd.

Om 17:00 uur was mijn pakket nog steeds niet bezorgd. Volgens PostNL was ‘de bezorger vertraagd’. Uiteindelijk kwam pas laat in de avond (21:00 uur) de bezorger aanzetten met een pakketje. Negen uur te laat. “Sorry meneer, hij was iets vertraagd…”

Beste PostNL, ik vind het heus niet erg om te wachten op mijn pakketje, al wordt het pas om 21:00 uur bezorgd, maar alsjeblieft: geef me niet de valse verwachting dat het tussen x-uur en y-uur wordt bezorgd. Die tijd maken jullie NOOIT (gemiddelde uit 20 pakketjes) waar en dat zorgt alleen maar voor meer stress en frustratie.


Stach Redeker is in het dagelijks leven student, lifehacker en blogger. Geïnspireerd door de lessen Nederlands en door een artikel van Schrijverspunt schrijft hij elke week een column over (super)kleine ergernissen in de samenleving.


Advertentie:
Share