Op vakantie naar Spanje

Leestijd: 3 minuten

Ja, daar is mijn blogpost dan eindelijk! Ik ben van zaterdag 26 december 2015 tot zondag 3 januari 2016 in Spanje op vakantie geweest. Dit was mijn reisverslag:

 

Zaterdag 26 december 2015,

Vandaag zijn we vertrokken richting Malaga. Op het vliegveld zagen we dat er die dag nog maar twee andere vluchten vertrokken. Het was dus bijzonder rustig op het vliegveld.

En de vlucht ging ook goed.

Na aankomst gingen we een huurauto regelen en toen, in twee uur tijd, naar ons huisje rijden. Toen we daar aankwamen zag ik dat ik een hele grote kamer had!

Zondag 27 december 2015,

Tijd om het terrein te verkennen. We maken een wandeling van één uur en 40 minuten door de bergen. Onder weg zagen we hoe olijfbomen groeien en hoe ze de olijven van de bomen afhalen. #heftig

De wandeling was erg zwaar.

Het was inmiddels half 3 en we hadden nog niet gegeten. Man, wat had ik toch een trek! Ik nam een hele pizza, frietjes, stukje hamburger en heerlijk brood!

 

Maandag 28 december 2015,

Vandaag zijn we naar een kasteel geweest. Correctie, een bijzonder groot kasteel ?. En het was erg leuk. De audiotour was jammer genoeg wel in het Engels.

Na het kasteel lunchten we heerlijke broodjes op een bankje in de stad.

En toen gingen we boodschappen doen.

Dinsdag 29 december 2015,

Vandaag zijn we naar het Alhambra geweest. Dat zijn tuinen, toren, paleizen en nog meer tuinen. Het was eigenlijk niet heel erg bijzonder.

Maar, de tuinen waren wel erg mooi en in de paleizen kon je veel verschillende patronen bekijken (mozaiek).

Ook heb ik de bekende leeuwenfontein gezien.

En het avondmaal? Pizza!

Woensdag 30 december 2015,

Lief dagboek,  Vandaag hebben we twee wandelingen gemaakt. De eerste wandeling had ik zelf uitgezet (30 minuten). Maar helaas, hij liep niet heel vlot ?,

En de tweede wandeling duurde drie uur en was een stukje zwaarder. De wandeling ging over de bergen, tot aan paden waar veel amandelbomen groeide. Zelf heb ik veel amandelen geplukt!

Het uitzicht

Donderdag 31 december 2015,

Vandaag ben ik naar de Mezquita geweest. Dat is een moskee in een kerk in een kathedraal. Het was niet heel erg bijzonder, maar er was wel erg veel goud! ?

We gingen lunchen en de lunch wat NIET lekker. Op mijn patat was hele hete saus gedaan, maar de inktvis (ik kreeg een hele inktvis) smaakte wel erg goed!

Vrijdag 1 januari 2016,

We vieren het begin van 2016 met vruchtensap, appelflappen en oliebollen. Het was heel erg gezellig. Trouwens, vuurwerk, dat hadden ze daar niet!? ?

In de middag maakten we een wandeling van drie uur door een kloof. Deze wandeling vond vooral mijn vader erg leuk. We klommen van de 400 meter naar de 1050 meter, en geloof me, dat is zwaar!

Zaterdag 2 januari 2016,

Vandaag namen we een kijkje bij een olijfoliefabriek. Dat was bijzonder! Je zag hoe ze de olijven gingen persen en hoe ze vervolgens de pitten eruit gingen halen. Jammer genoeg deed het wel pijn aan je oren… want het geluid… dat was hard!

De fabriek

Zondag 2 januari 2016,

En dan is het nu al weer tijd om naar huis te gaan. Jammer, want het was erg leuk! We hebben zeker genoten! De terugreis liep voorspoedig. En al helemaal het wegbrengen van de auto! We mochten hem gewoon neerzetten, even wat onderteken en we zaten al weer in een busje naar het vliegveld! Ook de vlucht ging natuurlijk goed!

Als bonus… de drie mooiste foto’s van deze vakantie!

Vlogserie

Tijdens deze vakantie heb ik vlogs (blogposten, maar dan in de vorm van een video) opgenomen. Hoeveel precies? Geen flauw idee! Vanaf 20 januari komt er elke dag één vlog online, of mijn site en op mijn youtube-kanaal. Net zolang totdat de slotvlog is vrijgegeven.
Hieronder een afspeellijst met de reeds gepubliceerde vlogs:


Advertentie:
Share