NK-teams, eindelijk is er dan een goede foto…

Leestijd: 2 minuten

Hier is dan de foto en daaronder volgt het stukje wat door de schaakclub is gepost over het NK-teams. Mijn stukje kan je hier teruglezen.

Stach-Jesse-Johan-Bram

De meesterklasse van de JCC voor het C en D-team is weer begonnnen met de eerste speeldag in Den Bosch. Een lange dag voor onze acht spelers (en begeleiders!) vanaf het vertrek om half negen ’s morgens tot terugkomst om zeven uur ’s avonds. Met daarna voor de meesten nog een MacDonalds bezoek. Sam, Ebba, Arthur, Willard, Bram, Johan, Jesse en Stach hebben goed geschaakt en veel geleerd van de partijen.

Het D-team met Bram, Johan, Jesse en Stach begon tegen een van de sterkere teams: VAS uit Amsterdam. Met gemiddeld 500 rating punten meer werd het vechten tegen de bierkaai. Alleen Bram slaagde er in om zijn (op papier) sterkere tegenstander te verslaan. 3-1 verlies.

De tweede ronde verliep al een stuk beter tegen De Toren uit Arnhem. Het werd 2-2 door overwinningen van Johan en Jesse.  Dat bleek een goede opwarmer te zijn voor de laatste ronde. Jesse kwam als eerste zijn overwinning melden. Stach won spoedig daarna, dankzij het plaatsen van een winnende penning. Johan had in het eindspel een loper meer en liet zich de kaas niet meer van het brood eten. Bram keek lange tijd tegen een gesloten bolwerk aan. Maar nadat de tegenstander dit zelf openbrak en de zware stukken afruilde, haalde hij met twee pionnen meer overtuigend de overwinning binnen.

Met drie matchpunten en zeven bordpunten heeft ons D-team het redelijk goed gedaan.

Bron: Schaakvereniging Promotie Zoetermeer


Advertentie:
Share