Naar Delft met E1E en met E1F

Leestijd: 2 minuten

Dinsdag zijn we met de twee EMC klassen naar Delft geweest. Op de fiets ??…

De dag begon om tien uur bij school. We stapten op de fiets en we gingen op weg naar het marktplein in Delft. Dat is ongeveer 15,8 km fietsen, en geloof me, dat is lang! Het fietsen was erg zwaar, maar we hebben het allen gehaald.

In Delft gingen we een historische stadsspeurtocht doen. Die speurtocht (wat eigenlijk gewoon een blad met vragen bleek te zijn), liep langs vier punten in Delft. Hier zie je het punt en wat ik ervan vond.

Oude kerk ⭐️⭐️
De oude kerk was niet heel erg bijzonder. We zagen wel de gevolgen van de beeldenstorm en ook konden we een blik werpen op wat grafmonumenten, maar verder was de oude kerk niet heel bijzonder. Verder was er nog een tentoonstelling met kunst, maar daar moesten we (i.v.m.) tijd snel doorheen.

Nieuwe kerk ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
De nieuwe kerk was wel heel interessant! We kregen een rondleiding van een erg aardige man en we hebben veel gezien. Het hoogtepunt was toch wel het schaalmodel van de grafkamer. Wat is die grafkamer groot zeg! Ook liet hij het graf van Willem van Oranje zien, terwijl hij er een erg mooi verhaal bij vertelde.

Het Prinsenhof ⭐️⭐️⭐️
Het Prinsenhof was minder leuk dan ik had verwacht. We moesten eerst heel lang een verhaal aan horen over Vermeer, en pas vele minuten later (we hadden nog 2 minuten over) mochten we pas de kogelgaten zien. Toen vertelde de gids ook nog eens dat de kogelgaten eigenlijk helemaal niet echt waren! Ze moesten gemaakt zijn, omdat lood (daarmee schoten ze in die tijd) nooit door zo’n harde muur heen kon komen. Verder vertelde de gids niet boeiend, en ze stelde veel te veel vragen aan ons.

Het stadhuis van Delft ⭐️⭐️
Hier kan ik niet veel over kwijt. We moesten alleen maar een rondje om het stadhuis lopen, wat vragen beantwoorden, die ook nog eens erg makkelijk waren, en vervolgens was het al weer klaar. Gemiste kans, zou ik zeggen!

Ondanks al deze kritiek was het tóch een erg leuke dag!


Advertentie:
Share