Kunnen we over niets anders meer praten? – column #28

Leestijd: < 1 minuut

Corona. Corona. Corona. Sla een random krant open en je komt het woord tientallen keren tegen. Open NU.nl en het eerste nieuwsbericht gaat over het levensgevaarlijke virus. De tien nieuwsberichten erna ook trouwens. En wie geeft de media ongelijk? Lekker paniek zaaien en tegelijkertijd vet veel geld verdienen met clicks

Volgens mij werkt alle aandacht voor het coronavirus juist averechts: mensen worden panischer, discrimineren Chinezen en durven de straat niet meer op. Maar toch vinden we dit virus, dat eigenlijk niet gevaarlijker is dan een griepje, reuze interessant. Waarom eigenlijk?

Het antwoord is simpel. Alles wat mysterieus is, krijgt aandacht. En alles wat aandacht krijgt, groeit. Hiermee zeg ik niet dat we die 100.000 coronapatiënten niet serieus moeten nemen, maar de realiteit is dat er ook andere dingen bestaan die onze aandacht verdienen. Denk bijvoorbeeld aan de migratiecrisis in Turkije of de verkiezingen voor het Europese Parlement over ongeveer twee maanden. Ook niet onbelangrijk: de kruidnoten liggen weer in de winkel 😉

Dus, laat je vooral niet opfokken door het virusje en doe gewoon wat je normaal ook doet: was regelmatig je handen, gebruik een zakdoek om je neus te snuiten (dus niet de mouw van je hoodie) en nies niet in andermans gezicht. Dan komt het met die coronacrisis vast en zeker helemaal goed!


Stach Redeker is in het dagelijks leven student, lifehacker en blogger. Geïnspireerd door de lessen Nederlands en door een artikel van Schrijverspunt schrijft hij elke week een column over (super)kleine ergernissen in de samenleving.


Advertentie:
Share