Kun je het signaal van een mobieltje “boosten”?

Leestijd: 2 minuten

Ik ben al drie weken bezig met één onderzoeksvraag: “Is het mogelijk om het signaal van je telefoon te boosten“. En al drie weken lang faal ik in het vinden van een oplossing.

Ik deed een aantal pogingen, allemaal mislukt. Één poging maakte echter kans…

Ik had een veer-antenne gebouwd en die leek, in eerste instantie, perfect te werken. Tenminste, dat dacht ik. Ieder goed wetenschappelijk onderzoek MOET herhaalbaar zijn met hetzelfde resultaat. En dat was niet het geval bij deze oplossing. Ik had mijn filmpje al gemaakt en ik was bezig met het editen, toen ik bedacht: “Goh, laat ik het nog eens proberen”. Je raadt het al: het werkte niet. Totaal niet.

Hoe kon het gebeuren?
In de wetenschap gaan we altijd uit van het volgende: “Verander één ding, meet één ding”. En in dit geval is dat niet gelukt. Het signaal van je telefoon is van meer dingen afhankelijk: hoeveel mensen in je omgeving gebruiken de verbinding, zit je bij een raam of komt er net een vliegtuig overvliegen?
Het was echt onmogelijk om die factoren weg te nemen. En ja… dan mislukt er wel eens iets.

Verder met m’n leven dan maar? Echt niet! Ik ga gewoon door met mijn onderzoek naar de perfecte antenne. Wordt vervolgd dus.

Heb jij nog ideeën, tips of dingen die nuttig zouden kunnen zijn voor mijn project? Laat het vooral weten! (Bijvoorbeeld door te mailen naar info[at]stachredeker[punt]nl)


Advertentie:
Share