I’m not lost, I’m Geocaching (deel 2)

Leestijd: 3 minuten

Een paar weken terug schreef ik een blog over mijn queeste om alle Geocaches in Zoetermeer te vinden. Heb je geen idee wat ‘Geocachen’ is, of wat ik in hemelsnaam wil bereiken? Lees dan eerst even mijn eerdere blogs over dit onderwerp: ‘Mijn doel deze zomer: 400 verborgen schatten vinden‘ of deel 1 van deze miniserie. In de rubriek I’m not lost, I’m Geocaching (ook de onofficiële slagzin van de Geocachecommunity) bespreek ik de interessantste momenten tijdens mijn schattenjachten. Veel leesplezier!

Stach staat naast David en houdt een logrol vast

Het was de afgelopen week niet echt Geocacheweer: veel te warm. De oplossing? David en ik ontbijten rond 8 uur en gaan daarna in de koelere ochtend een rondje cachen. Het logboekje van de foto hierboven hebben we uit een slak gevist. Dankzij de titel van de cachepagina en de hint die we kregen wisten we al snel dat we naar een slak op zoek moesten, maar het vinden van die kleine rakker bleek lang niet zo makkelijk. Uiteindelijk had David hem, tijdens de allerlaatste poging, opeens in zijn handen.

David loopt op een ballk

Nog meer credits voor mijn vader deze week. Hier loopt hij over een smal betonrandje naar een cache die in het water hangt. Aangekomen bij het kokertje had David al snel door dat de cache dringend onderhoud nodig had. Een draadje was afgebroken en hierdoor was het logboek onbereikbaar. Dat was flink balen.

Een bijzonder vogelhuisje

Het – onschuldig ogende – vogelhuisje hierboven verdient ook een bijzondere vermelding. En paar meter verderop hing een deurbel. Als je op het knopje drukte, kwam er geluid uit het vogelhuisje. Een tof concept, maar direct naast een drukke autoweg niet heel handig uitgevoerd. Ik vond dit huisje nadat ik mijn tas op de grond zette om handschoenen te pakken (zodat ik de bosjes kon doorzoeken).

Landkaart van Zoetermeer met alle gevonden caches

En dan als laatste schenk ik ook nog wat extra aandacht aan de landkaart met alle gevonden caches in Zoetermeer. De gele smileys staan voor de caches die ik gevonden heb. Alle andere bolletjes moet ik nog vinden. De blauwe vraagtekens zijn een apart soort caches: mysteries.

Mystery cache: om deze schat te kunnen vinden, moet eerst een puzzel worden opgelost.


Advertentie:
Share