I’m not lost, I’m Geocaching (deel 1)

Leestijd: 3 minuten

Een paar weken terug schreef ik een blog over mijn queeste om alle Geocaches in Zoetermeer te vinden. Heb je geen idee wat ‘Geocachen’ is, of wat ik in hemelsnaam wil bereiken? Lees dan eerst even mijn eerdere blog over dit onderwerp: ‘Mijn doel deze zomer: 400 verborgen schatten vinden‘. In de rubriek I’m not lost, I’m Geocaching (ook de onofficiële slagzin van de Geocachecommunity) bespreek ik de interessantste momenten tijdens mijn schattenjachten. Veel leesplezier!

Stach zoekt een cache in het moeras. Het is een kist en is te zien op de foto.

Deze selfie maakte ik tijdens een fietstochtje van ongeveer 17 kilometer. Ik sta op het punt om een ondiep moeras te betreden. In het moeras ligt een grote kist met daarin de schat. Op de selfie is de schatkist al zichtbaar. Kun jij hem spotten?

Maar… een kist in een moeras was echt niet de creatiefste cache die ik aantrof. Ik loste diezelfde dag mijn allereerste field puzzle op.

Field Puzzle: er moet in het veld (dus op de GZ = ground zero = locatie van de cache) een puzzel worden opgelost, voordat de schat kan worden geopend.

Een heuse field puzzle

Dit was de field puzzle. De QR-code bevat informatie die nodig is om de ‘kluis’ te kraken. Het duurde even voordat ik doorhad wat te bedoeling was, maar uiteindelijk had ik, met de hulp van een buurtbewoner, het logboekje te pakken.

Stach vindt een nepsteen in een ruïne

Deze nepsteen is absoluut een vermelding waard. Gevonden in een ruïne van een oude kostschool, zo’n kilometer vanaf mijn huis. Hiervoor had ik nog nooit van de ruïne gehoord, laat staan dat ik er doorheen was gelopen. Geocachen brengt me op fantastische plekken en dit was er een van: een verborgen pareltje.

Stach en David lossen een field puzzle op

Tijdens een ander cachetripje troffen mijn vader en ik deze field puzzle aan. Met behulp van teamwork hadden we ‘m snel gekraakt. Overigens cachen mijn vader en ik graag samen. Mocht je dus ooit twee rare figuren – met dezelfde petjes – in de bosjes naast je huis aantreffen, denk dan: they aren’t lost, they’re Geocaching.

Stach en David tijdens een cachetochtje: team petjes


Advertentie:
Share