Ik maakte een unieke escaperoom samen met mijn moeder

Leestijd: 2 minuten

Na m’n laatste testweek, zo’n twee weken geleden, zou ik nog ongeveer een maand ‘loze’ tijd hebben tussen school en de zomervakantie. Mijn moeder kwam op het idee om een escaperoom te ontwikkelen. Na een paar uurtjes brainstormen gingen we aan de slag.

Stach en Pitti spelen Kasteel Op Slot

Mijn moeder vond het belangrijk dat kinderen wat van het spel kunnen leren. Ik vond het belangrijk dat kinderen lol beleven. Het eindresultaat is de perfecte combinatie tussen beide kanten: Kasteel Op Slot. Kasteel Op Slot is een onvergetelijke experience voor kinderen tussen de 10 en de 14 jaar oud. Het doel is om zo snel mogelijk uit een groot kasteel te ontsnappen. Hiervoor moeten spelers het cijferslot op de poort kraken. Door zes kamers te bezoeken en zes puzzels op te lossen, kunnen de spelers cijfers voor het cijferslot verkrijgen.

Speelbord Kasteel Op Slot

De taakverdeling was helder: mijn moeder bedacht de teksten en schreef het verhaal, ik maakte de website en ontwierp alle spelelementen. Na ongeveer 30 uur werk per persoon was onze escaperoom een feit. En reken maar dat we er trots op zijn!

Lijkt het je leuk op Kasteel Op Slot te spelen? Bezoek dan de website voor meer informatie of bestel ‘m direct via deze link (€15,99)!


Advertentie:
Share