“Goede keuze, meneer” – column #7

Leestijd: 2 minuten

Een paar weken geleden gingen mijn vader en ik lunchen om mijn overgang naar 5 vwo te vieren. Nog voordat we onze stoelen hadden aangeschoven, stond er een ober klaar om onze drankbestelling op te nemen. 

Het was zo’n vreselijk enthousiaste ober. Ken je dat type? Het zijn de mensen die de hele tijd grapjes maken, veel te veel vertellen en je constant op je zenuwen werken.

Die dag had ik dus weer eens zo’n figuur te pakken, maar… niets kon de vrolijke sfeer verpesten, dacht ik.

Ik bestelde “een trio van broodjes“.

Een normale ober voert rustig de bestelling in op zijn telefoon. Deze ober was echter iets anders van plan.

“Goede keuze, meneer.”

Ik had moeite om mijn lach te verbergen. Sowieso vind ik het altijd hilarisch als ik “meneer” word genoemd, maar dat was deze keer niet het enige. “Goede keuze“, alsof ik mijn beslissing nog zou aanpassen aan de hand van wat hij mij vertelde. Zou hij per slot van rekening ooit zeggen: “Dat is een smerig, goor en belabberd gerecht meneer. Probeert u eens wat anders“?

Het trio van broodjes was overigens heerlijk

Ondanks mijn frustraties over deze hyperenthousiaste obers, denk ik dat ze absoluut wat bijdragen aan de sfeer in het restaurant. Túúrlijk, als gast zit je niet altijd op vrolijke opmerkingen te wachten, maar zou je dan liever een lul-de-behanger met een grafgezicht willen hebben? It’s up to you…


Stach Redeker is in het dagelijks leven student, lifehacker en blogger. Geïnspireerd door de lessen Nederlands en door een artikel van Schrijverspunt schrijft hij elke week een column over (super)kleine ergernissen in de samenleving.


Advertentie:
Share