Fitness niet goed voor mentale gezondheid (deel 2) – column #6

Leestijd: 2 minuten

Vorige week schreef ik een column over ergernissen in de sportschool, maar aan driehonderd woorden heb ik écht niet genoeg om al mijn frustraties te uiten. Daarom vandaag: deel 2.

Na het overleven van de vieze kleedkamer, het verplichte gesprekje en de oorverdovende muziek loop ik naar de loopband. Ik ga erop staan, neem diep adem, en zet mijn handen op de metalen hartslagplaatjes.

Ik trek ze er meteen weer vanaf. Het plakt, het is nat, het is goor.

Zweet.

Mijn voorganger had niet de moeite genomen om het apparaat schoon te maken. Heel fijn. Ik stap van de loopband af. Optie twee: de hometrainer. In mijn sportschool hebben we er twee. Een van de twee is kapot, dus die valt meteen af. De andere is een goede optie voor een vlugge warming-up.

Ik loop naar de andere hometrainer en op dat moment zie ik dat er een handdoek en een bidon bij het apparaat staan uitgestald. De eigenaar is in geen velden of wegen te bekennen.

Dilemma: moet je alles eraf gooien of sla je dat onderdeel over?

Ik kies meestal voor het laatste, om confrontatie met medesporters (a.k.a awkward gesprekken) te voorkomen. Andere sporters hebben daar minder problemen mee: het gebeurt me regelmatig dat na mijn eerste setje (van de drie) een knaap van twee meter en honderd kilo voor me komt staan om te vragen of ik al klaar ben.

Natuurlijk niet lul. Bemoei je lekker met je eigen zaken.

Kortom: de sportschool brengt een hoop obstakels met zich mee, maar zorgt ook voor een boel leesvoer op Weblog van Stach. En het is nog gezond ook 😉


Stach Redeker is in het dagelijks leven student, lifehacker en blogger. Geïnspireerd door de lessen Nederlands en door een artikel van Schrijverspunt schrijft hij elke week een column over (super)kleine ergernissen in de samenleving.


Advertentie:
Share