First the man, then the birds

Leestijd: 2 minuten

Het is meivakantie. Ik verveel me dood. En wat doe ik als ik niets te doen heb? Een nieuwe skill leren natuurlijk!

Ik wilde al heel lang beter worden in visual effects, en dit was het moment om dat te leren. Ik besloot om een paar tutorials voor After Effects te kijken. Na enkele filmpjes was het idee voor mijn eigen video al snel geboren: een persoon ziet een alien verschijnen en daarna vliegt er een zwerm vogels over.

Lijkt een simpel projectje, maar er komt toch een hoop werk bij kijken.

Allereerst de filmbeelden zelf. Het moest natuurlijk handheld (want op een statief filmen is wel erg gemakkelijk), maar dat maakt het bij de montage extra complex, want dan moet er motion tracking (analyse van filmbeeldjes door een computer) worden toegepast om een levensecht object (onze alien) in de scène (hoek van de straat) te zetten.

En dan heb ik het nog niet over de rest van de edit. Uiteindelijk is het me binnen drie uur gelukt. Eén ge-motion-trackte alien, vet veel vogels en natuurlijk een (achteraf opgenomen) voice-over met de nodige hoeveelheid schuttingtaal (omdat mijn oudere volgers daar zo van houden) en heerlijk gebrekkig Engels.

Voeg wat kunstmatige zoom-, blur- en bewegingseffecten toe, en het eindresultaat staat op je beeldscherm:

Nog een leuk tekstje om de sfeer extra dramatisch te maken:

A crossroads of two intergalactic orbits is located directly above this special street in the Netherlands. If the thirteenth of April is a Monday, there will be a very special natural phenomenon at 5 PM. An alien appears for a few seconds on the street corner. Then suddenly a lot of birds appear in the air. It has never been filmed before. This resident is experiencing it for the third time.

En zo heb ik mijn eerste hoax-video gemaakt. Reken maar dat ik er trots op ben. Volgende week vertel ik hoe ik mijn nieuwe skill inzette om 750 instagramvolgers voor de gek te houden. Stay tuned!

Eigenlijk is die alien best schattig…


Advertentie:
Share