Erasmus lustrum dag 3

Leestijd: 3 minuten

Jullie dachten zeer waarschijnlijk: ‘Waar blijft het verslag??!!’. Nou, hier komt het:

We begonnen de dag leuk met een sterrenslag. Dat is een sportdag met allemaal grote, gave onderdelen. De onderdelen waren: 40 m lange stormbaan, Levend sjoelen, Levend tafelvoetbal, Dizzy race, The striker, Maze and Megaballs, The wall.

Dit is een korte beschrijving van de verschillende onderdelen:

1. Take Out Stormbaan XXL
Klim, ren, kruip en spring! Laat je niet van de baan stoten en strijd met jouw team in estafettevorm tegen een ander team. Welk team weet de baan het vaakst af te leggen? De Take Out Stormbaan XXL is een onvergetelijke experience van maar liefst 40 meter lang!
Dit vond ik ervan: Erg leuk, maar wel spannend bij de 2× 5 meter vrije val.
Zoveel sterren krijgt het onderdeel: ***

2. Levend Sjoelen
Verdien je schot op de levende sjoelbaan, door eerst een paar honderd meter te fietsen op een profi hometrainer. Mag je dan eindelijk, zorg dan dat je lekker nat bent om al glibberend het juiste vak in te glijden. Kies je voor vakje 1,2,3 of 4? Denk eraan dat er 20 punten te verdienen zijn als elk vak gevuld is!

Dit vond ik ervan: We hebben het levend sjoelen niet gedaan omdat het te koud was. Dus deden we alleen een fietswedstrijd.
Zoveel sterren krijgt het onderdeel: **

3. Levend Tafelvoetbal
Zin in een potje voetbal? Kom maar op dan. In dit spel word je vastgemaakt aan een lange stang en waan je je in een echte ‘Deutsche Meister’ Voor welke postitie ga jij? Keeper, middenveld of wil je toch liever voorin staan?
Dit vond ik ervan: Dit was wel erg leuk, niet mijn favoriet, maar erg leuk!
Zoveel sterren krijgt het onderdeel: ****

4. Dizzy Race Stormbaan
Laat je rondtollen in de Dizzy Spin met 1 of 2 teamgenoten en evenveel tegenstanders. Zodra je wereld op zijn kop staat start de Crazy Race en leg je zo snel mogelijk de stormbaan af. Aan het eind van de stormbaan ligt er een basketbal voor je klaar, waarmee je kunt scoren. Ben je de laatste die van de stormbaan af komt, dan heb je pech, er liggen namelijk net niet genoeg ballen!!
Dit vond ik ervan: Je wordt iets teveel rondgedraaid en ik kwam bijna niet over een hoog muurtje heen.
Zoveel sterren krijgt het onderdeel: **

5. “The Striker”
Rechtstreeks uit ‘Wipe Out” het alom gevreesde spel waarbij je op een instabiele verhoging staat en er telkens een balk onder je voeten doorschiet, tenminste, als je op tijd springt. Ben je te laat, dan volgt de onvermijdelijke val op het zachte luchtkussen. Welk team houdt als laatste een teamlid op the Striker?
Dit vond ik ervan: Stom, ik kan dit totaal niet ?.
Zoveel sterren krijgt het onderdeel: *

6. Maze and MegaBalls
Spinning wheel is een sensatie! Kruip door het doolhof en versla je tegenstander. Ben je verdwaald, dan kun je even gluren, maar wees bedacht op de spaken van het wiel! Deze zoeven rakelings over je hoofd, dus buk op tijd! Eenmaal aan de overkant ren je zo snel mogelijk over de Mega Ballen heen. Kracht, souplesse en behendigheid zijn hiervoor een vereiste.
Dit vond ik ervan: Dit is mijn favoriete spel! Echt supergaaf gedaan!
Zoveel sterren krijgt het onderdeel: *****+

7. “The Wall”
2 teams strijden tegen elkaar op deze bijzondere klimwand. Probeer zoveel mogelijk keer de overkant te halen, zonder te vallen! De tegenstander staat in de muur en probeert jou en je teamgenoten, door middel van stootkussens, van de muur te beuken. Geen paniek, als je valt land je zacht.
Dit vond ik ervan: Ook hartstikke leuk! Een topspel!
Zoveel sterren krijgt het onderdeel: *****

En in de avond hadden we nog een onderbouwfeest XXL! Ook dat was erg gaaf. Die afzetters hebben alleen wel de drankjes 2× zo duur gemaakt! Maar ja, het was toch wel een heel gaaf feestje. Het is zelfs nog gelukt om in de propvolle zweefmolen te komen! Het is nu 12:15 en ik ga maar eens naar bed. Tot morgen!

Helaas ging het sjoelen niet door…

 


Advertentie:
Share