Dit was mijn tweede week in quarantaine

Leestijd: 2 minuten

Het begint inmiddels een gewoonte te worden dat ik iedere dag om negen uur ontbijt, geen klasgenoten en docenten meer zie en dat een groot deel van mijn dag opgaat aan voor een computerscherm zitten (goh, wat is dat erg). Het maakt de situatie niet minder vreemd trouwens: enerzijds wil ik heel graag weer wat doen met m’n leven, maar anderzijds vind ik de rust en vrijheid best prettig.

Hoe dan ook, deze week was productief. Docenten zijn er eindelijk achter hoe ze huiswerk op Magister kunnen zetten. En die digitale inleveropdrachten vinden ze al helemaal fantastisch. Of we eventjes opdracht 20,21 en 22 kunnen inleveren. Gewoon om te testen hoor!

Gelukkig zijn er ook nog leuke dingen om over te praten. Dinsdag ontving ik deze lockpickset.

Gaaf dingetje. Ik heb nu eindelijk wat om mee te prutsen terwijl ik doelloos naar mijn scherm zit te kijken. En als bijkomend voordeel kan ik nu natuurlijk overal inbreken…

*FBI open up*

Geintje. Relax.

Ook nog wel interessant: deze week vrijdag deed ik mee aan de essaywedstrijd van de Radboud Universiteit. Eerder schreef ik al dit oefenessay, dat je op mijn website kunt lezen. Tijdens de wedstrijd kreeg je drie uur de tijd om te schrijven over het onderwerp ‘communicatie met een lach en een traan’. Voordat ik de bijgeleverde documentatie las, had ik geen idee wat ze met het onderwerp bedoelden, maar uiteindelijk denk ik dat het me is gelukt om binnen drie uur een fatsoenlijk essay neer te zetten.

Het allermooiste was dat het schrijven van mijn essay vanachter mijn bureau kon. Geen trage schoollaptopjes en krakkemikkige stoeltjes, maar gewoon mijn eigen vertrouwde computer en bureaustoel. Is die coronacrisis toch nog ergens goed voor.


Advertentie:
Share