Designerkraantjes raken kant nog wal – column #1

Leestijd: 2 minuten

“Leuk toch, schat, zo’n mooi klein kraantje voor in onze nieuwe badkamer.”

Je hoort het steeds vaker en je merkt het ook: groot, plat, vierkant; designerkraantjes zijn tegenwoordig overal. Helaas.

Begrijp me niet verkeerd, design vind ik prachtig. Het moet echter niet de functionaliteit in de weg zitten en dat is bij deze krengen wel het geval. Ik maak het dagelijks mee en handenwassen wordt er nou niet bepaald leuker door.

Neem bijvoorbeeld het kraantje in mijn toilet. Op het eerste gezicht lijkt het een prachtig ding: massief steen, metaal en niet al te groot. Kortom: design van de 21e eeuw. Dit kraantje heeft één klein probleempje… draai hem open en je merkt het vanzelf:

Elke keer als je het kraantje opendraait, krijg je een plens water over je heen. Leuk hoor, en daar heeft dan een designer MAANDEN aan gewerkt.

Een ander superhip ding tegenwoordig: ondiepe wasbakken. Ze zien er mooi uit én je hebt geen last meer van gespetter. Eén en één is twee. Zou je denken, want het wassen van je handen is één groot drama. Als je je handen er al volledig onder krijgt, stoot je ze ook nog eens om de haverklap aan de laaghangende kraan.

Kortom: beste designers. Zet voor één keer je trots opzij en ontwerp een degelijke, grote en mooie wasbak. Gewoon een wasbak, is dat dan teveel gevraagd? Maak me trots.


Stach Redeker is in het dagelijks leven student, lifehacker en blogger. Geïnspireerd door de lessen Nederlands en door een artikel van Schrijverspunt schrijft hij elke week een column over (super)kleine ergernissen in de samenleving. 


Advertentie:
Share