De zoektocht naar het perfecte verjaardagsfilmpje (deel 1)

Leestijd: 2 minuten

Ongeveer 11 maanden geleden, op mijn 16e verjaardag, postte ik dit filmpje op Instagram:

View this post on Instagram

16!! ????????????

A post shared by Stach Redeker (@lifehacker_stach) on

Leuk spelen met een ballon… maar euhh… hangt de ballon nu opeens stil in de lucht?

Dat de video was gemaakt met behulp van een computer, had menig volger wel door. Zo merkte @jeroeoen terecht op dat het ‘lipje’ ontbrak en vond @mandarein het opvallend dat de handen twee keer achter de ballon gingen, maar nooit voor de ballon te zien waren.

Maar goed, het was de eerste keer dat ik special effects toepaste in een video, dus ik was best tevreden.

Dit is de behind the scenes van de ballonvideo. Op het moment dat de ‘echte’ ballon valt (lang leve zwaartekracht), wordt deze vervangen door een stilstaand beeld (=still frame) van dezelfde ballon. Tegelijkertijd wordt met de meest slordige selectie ooit – die blauwe vorm (mask) – de vallende ballon vervangen door een still frame van de achtergrond.

Volgde je me nog? Of ben je al afgehaakt?

Ik neem het je niet kwalijk als je er niets meer van snapt. Special effects zijn nou eenmaal moeilijke materie. Maar sinds dat ik dit filmpje maakte, zijn mijn skills in After Effects flink gegroeid. Zo liet ik eerder een alien verschijnen en toverde ik op mysterieuze wijze bliksem uit een paar batterijen.

Daarom is het tijd voor revanche. Tijd om een verjaardagsfilmpje te ontwikkelen waarin het bedrog zó goed is weggewerkt, dat het voor niemand meer zichtbaar is.

Ik heb nog 25 dagen.


Advertentie:
Share