Dakbrand bij ons op school! – GEEN OEFENING?!

Leestijd: 2 minuten

We zaten net aan onze geschiedenis, toen paniekerig docenten door de gangen renden, het brandalarm afging en er steeds werd omgeroepen: “Iedereen naar de parkeerplaats!”.

“Help!”, dachten wij! We keken naar onze mentor, die op dat moment bij ons zat.

Onze mentor was gestrest. Hij stuurde eerst een groep kinderen via een lange weg naar buiten, en toen pas kwam hij erachter dat we in ons lokaal een nooduitgang hadden. ?.

De hele school werd ontruimd. Brandweer kwam aan wegens een dakbrand die door één van de bouwvakkers was veroorzaakt.

Ze kwamen aan met:
– Twee wagens
– Motor
– Helikopter

De brandweer rukt uit.
De brandweer rukt uit.

Gelukkig was er niemand gewond geraakt (mogelijk was een bouwvakker wel getroffen), en na drie kwartier buiten te hebben gewacht, mochten we eindelijk naar binnen.

In de gangen waar de brand was, gelukkig niet in de buurt van ons lokaal, was nog wel erg veel rook.

Maar wij gingen weer verder met onze geschiedenisles. Totdat de volgende melding werd omgeroepen:

Dit is een mededeling. Voor alle kinderen die nu nog in een lokaal zitten, met uitzondering van de examenleerlingen, want de examentrainingen vanmiddag gaan nog wel gewoon door. De rest van de leerlingen is nu vrij.

En daar gingen we dan. Weg van school. We hebben slechts twee uur les gehad, en nu zit ik thuis. Het was me wel veel gedoe, maar ik ben blij dat er niemand gewond is geraakt.

Bekijk ook het nieuwsbericht van RTV-West: http://www.omroepwest.nl/nieuws/3130649/Erasmus-College-in-Zoetermeer-ontruimd-vanwege-brand-in-dak

 


Advertentie:
Share