BBC Radio – presenteren, techniek en veel tunes…

Leestijd: 1 minuut

Gisteren was het voor mij echt een chaotische dag. Voor Engels moesten we een eigen radioshow maken en die dan vervolgens opnemen.

Ik had me aangemeld om achter de schermen de techniek te mogen regelen, dus ik had die dag een hoop te doen. Het lijkt allemaal heel ingewikkeld, maar het valt mee: gewoon praten tegen de mensen in de studio en vervolgens de opname aanzetten.

Leuk! Ik mocht helpen met de techniek bij het opnemen van onze Erasmus BBC radioshow. Foto is gemaakt door: @_nikkixxx

Een bericht gedeeld door Stach Redeker (@lifehacker_stach) op

Het is nog veel leuker als je live in de studio mag helpen met het geluid. Je zit dan voor de presentatoren met een knopjespaneel alle audiosporen te regelen. Dit mocht ik ook enkele keren proberen.

Nadat ik drie uur lang had geholpen met de techniek, mocht ik mijn radioshow gaan presenteren. Dat was leuk! Omdat ik wist hoe de techniek werkte, ging het praten veel makkelijker. Het was heel erg leerzaam.

Hier is een stukje uit mijn script, ik was een presentator en ik moest, onder andere, dit zeggen:

Yeahh sorry, I forgot. I suffer from short-term memory loss just like Dory. In Finding Dory, wasn’t it? Or was it Nemo?? I can’t remember. Hmmm next question…. Do you think that Trump is going to make a good president? Johnson you can begin.

Eerlijk is eerlijk… ik kan geen BBC tune meer horen, maar het was wel een hele leuke ervaring!


Advertentie:
Share